Avfarging

Nå som sommeren nærmer seg med stormskritt,  får vi mange henvendelser fra folk som gjerne vil bli litt lysere i håret.
 Den beste måten å oppnå en lysere farge er ved å bruke bleking eller avfarging. De fleste jenter/kvinner har i dag farget håret på et eller annet tidspunkt, og er håret farget fra før av ( gammel farge sitter igjen i håret selv om det er lenge siden det ble farget), vil bleking eller avfarging være det eneste som kan lysne på håret. 
Lysfarger virker kun på ufarget hår.  Man kan velge om man vil lysne/avfarge hele håret, eller om man skal legge inn striper som også vil gi et lysere resultat.  Hva vi velger å gjøre varierer fra person til person utifra ønsker, hårkvalitet, fargeutgangspunkt etc.
Det er fullt mulig å oppnå et pent resultat med avfarging, men det er noen punkter som er viktig å få med seg.

Det er ikke mulig å avfarge håret på den måten at håret blir akkurat slik den naturlige fargen er.  Avfarging er bleking og fjerner de mørke pigmentene i håret.  Når mørke pigmenter lysner, vil det oppstå et rød/orange/gul skjær etterhvert som håret lysner. Dette er en helt naturlig del av lysnings prossessen, og jo mørkere utganspunkt det er  på håret, jo mer rødskjær vil oppstå. Dette er mulig å korrigere, slik at rødskjæret tones ned, men fargen vil aldri bli like kald som en naturlig mørk blond farge, heller en varmere brunfarge.

Mange som ønsker en avfarging, ønsker å bli lysest mulig på kortest mulig tid. Her vil kvaliteten på håret,  mørkhetsgrad og hvor mange ganger det er blitt farget spille inn.  Hår som er farget gang på gang med hjemmefarge er mye vanskeligere å fjerne enn en farge som har blitt farget hos frisør. Botanic-farge, sprayblond etc har vist seg å kan være uheldig i kombinasjon med bleking.  Si gjerne ifra om du har brukt slike preparater før man starter en avfargingsprossess.

Lurer du på om ditt hår lar seg avfarge så kom gjerne innom salongen vår for en konsultasjon på hva du kan forvente deg å oppnå. Og aller viktigst; IKKE prøv på dette hjemme!! Det kan komme til å koste dyrt å fikse det hvis det går galt.

5 kommentarer på “Avfarging”

 1. Anne-Malen Says:

  Jeg har ganske så mørkt hår, og etter hvert som jeg har farget det, så har jeg jo fått litt “lysere” ettervekst.. denne etterveksten har blitt som fargen jeg skulle farge håret med, men tuppene forblir jo selvfølgelig mørke…

  Dette vil jeg gjøre noe med.. Har brukt Nutrisse Cream, for å farge selv. Er veldig redd for håret, og det er mange som sier at det sliter “SÅÅ” mye på håret. Jeg har aldri i mitt liv bleket håret. Jeg vil bare ha en litt lysere brunfarge i håret – ala sjokoladebrun-ish.

  Hva tror du?

 2. Ingrid Says:

  Hei!:)
  Grunnen for at tuppene dine er blitt mørke, kommer nok av at håret er blitt farget flere ganger med hjemmefarge. Det er normalt sett ikke noe problem å lette på denne fargen med litt avfarging, men når det er blitt brukt hjemmefarge, kan det være visse metaller i disse fargene som er blekeresistente, det finner man ikke ut før man begynner å avfarge på det..men i de fleste tilfeller går dette bare bra. :) Når du ikke vil bleke så mye på det, bare lette det en nyanse eller to, blir heller ikke håret så veldig slitt. Alt av kjemiske behandlinger sliter jo på håret, men hos frisøren får du det beste resultatet. Vi ser an hvor sterk fargen trenger å være for å slite minst mulig, men det anbefales alltid uansett å kure håret etter kjemiske behandlinger.
  Du er hjertelig velkommen innom for en konsultasjon!:)
  Ingrid

 3. Maiken Says:

  Hei. Jeg har mørkt hår og vil gjerne avfarge det til min naturlige farge. Er det et avfargningsmiddel eller må man bleke håret? Jeg vil såååå gjerne unngå å få oransje hår. Går det i det hele tatt an? Jeg har en askeblondt hår eller mer grått blondt hår som min naturlige farge. Jeg er totalt blakk, så jeg kan ikke gå til frisøren og mamma lar meg ikke få penger til å gå heller for hun syns at så lenge jeg farget håret mitt må jeg også ha det slik helt til den naturlige hårfargen min kommer tilbake, men det kommer til å ta evigheter! Så plis, hjelp!

 4. Isabel Says:

  Hei! Dette er et veldig vanlig spm og mange som er i akkurat samme situasjon som deg. Men desverre så må håret blekes for at en skal kunne få et farget hår lysere. I salonger kan vi variere på hvor sterk vi blander blekingen, dette kan du ikke gjøre hvis du velger å kjøpe bleking i butikken. Når en går inn å bleker et hår som er mørkt/svart så vil det mest sannsynelig komme fram en gylden farge, det vil si en matt oransj eller rødlig farge. Men det er veldig vanskeli å si hvordan akkurat håret ditt vil lysne, det kommer litt ann på hvor mye håret er farget fra før av osv. Men når man har lysnet håret så må vi gå inn å korrigere fargen, så man går aldri ut men en oransj farge om en ikke ønsker det. Det er ikke veldig ofte en blir blond på første besøk, dette kan ta litt tid og flere behandlinger må til. Men et alternativ er feks å dra til en av lærlingene våre, som er kjempe flinke, da vil du få behandlingene til halv pris. Du bør heller gjøre det slik enn å gjøre noe selv med håret. Du må bare kontakte oss via tlf om det er noe du lurer på eller om du vil bestille time :)

 5. Ingrid Says:

  Hei!
  Litt vanskelig å si når jeg ikke ser håret ditt, men det er nok ganske sannsynlig at men bør ta en lett avfarging først, for å få best resultat. Dette trenger ikke å være en stor prosess. Kom gjerne innom oss for en konsultasjon! :)

Skriv en kommentar